a story that we just can watch and laugh when we see this world as a wonderful drama that will never end

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Pages

Sunday, April 10, 2011

~ entry terpanjang aq ~

Entry aq kali ni pasal macam2.. Many issues to be tap.. x taw nak tap mane satu.. so, aq tap la kan satu2.. okeyh..


First tap aq:

POLITIC.. korang perasan x.. kalo nak ke election je.. mesti ad kes2 politician kita meletop2 berlaku.. aq x bleh nak tap2 lebeh2 kan.. nt kene cari kang.. haha.. baru td aq tgk berita, ad la pemimpin ni nak buat kempen pasal party die ni. Alih2 pasal personal issue die yang media pertikaikan.. Media pon x professional jugak.. Jangan la tgh org nak berkempen nak tye soalan2 macamtu.. But atleast, yang politician tu pon.. jgn la bangkitkan isu2 pelik2.. aq ni x berpihak kearah mane2.. tp kalo kelemahan pemimpin nampak sangat.. mcmne kite percayakan pemimpinkan.. pakat kene pijak je la.. KALO YE PON POLITIC TU KOTOR.. jangan la nampak sangat kan.. kalo bleh, personal biar la personal.. Party jgn di campur aduk kan.. senang… ni kalo aq tulis lebeh2 nt kene saman plak aq ni kang.. naik plak isu blogger tulis suke2 hati.. da cukup pasal politic ni..

...............


Second tap aq:

mase aq blog walking semalam aq termasuk satu blog pasal “kalo sayang kenapa perlu berahsia.. aq terfikir jugak.. so aq nak tambah entry die ni.. http://anyez-stupiidfrisky.blogspot.com/2011/04/be-rahsia-perlu-ke.html.. tp entry aq KALO SAYANG KENAPA MALU.. okeyh.. tu la aq x paham tu.. kalo sayang kenapa susah nak cakap.. tunjuk.. kalo malu cakap.. buat ap nak sorok.. Sweet words at least.. Nice picture at least.. Come on la.. Love should be happy.. menyenangkan, bukan menyusahkan, bukan memeningkan.. gelak bersama.. sedih bersama.. susah bersama.. masuk air bersama.. ngok2 bersama.. Everything bersama.. baru la terasa ups n downs dia kan.. jaga hati sama2.. kan.. baru best..

Ad juga yang sayang tapi malu nak bagi taw.. diam2.. sampai la tu hilang dari depan mata.. baru terduduk.. mengis mcm tv1.. gile ah

..........



Third tap aq:

ini pon pasal love jugak.. haha.. bergaduh dengan orang lain pasal lelaki.. haish.. macam x percaya.. Entry ni da lame da aq nak tap.. tp x berkesempatan..

Watak:

ü lelaki A- ALI (bukan nama sebenar),

ü gadis B-SITI(bukan nama sebenar),

ü gadis C-NORA(bukan nama sebenar),

ü aku- AIN(nama sebenar)


Okeyh.. ALI dengan SITI ni kawan baik.. agak lame la.. everytime bersama, x penah lekang.. SITI ni suka dekat ALI ni, tapi x berani nak conference depan2.. sbb b4 ni die mengaku kene reject.. so, kami sebagai kawan menjadi peneman hidup die bercerita.. SITI and ALI ni kawan aq.. yang si NORA ni kawan aq jugak.. satu malam tu aq pertemukan la NORA dengan SITI.. time tu baru la diorang kenal2.. NORA ni memang jenis outgoing gile.. senang nak in.. satu kepala dengan aq jugak.. besoknye yang NORA ni datang la lepak umah aq.. memandang kan die ni outgoing sangat, die terus lepak dengan si SITI ni.. siap offer jd best fwen lg oh.. gile ah.. mlm tu mmg bergosip la kan.. yang si NORA ni mmg kaki gossip pon(canang sana sini).. lepas lame sikit, NORA kapel dengan si ALI ni.. kecewa ya amat la si SITI ni.. itu da aq panas da.. w0w0w0.. membe aq kot.. yang bertambah panas nye.. NORA putuskan hubungan kawan ALI dengan SITI lagi tu.. sekali dengan aq2 pon putus.. yang xde kaitan cerita..dulu bukan main lagi NORA nasihat aq, jgn nak jelezkan die dengan boy aq, sbb diorang kawan.. podacit.. dulu diorang kapel kot.. tup tup.. die bleh bt kat membe aq SITI yg kawan dengan ALI tu.. trus aq fuck die.. perangai macam B***.. pompang lebeh..

Lately ni aq ad gaduh jugak.. SHhhhHH.. Privacy aq.. just aq boleh conclude kan.. Sayang punca semua.. sebab sayang yang matured jd x matured.. yang co0l jd x co0l.. yg jenis x fikir jd berfikir.. tapi yang penting, partner yang best adalah partner yang sekepala.. seronok, menyenangkan hari, berguraw bersama, bersedih bersama, kopak bersama, berduit bersama, partner yg bleh jd kawan, partner yang bleh bertepuk tampar, berpeluk, berkasih sayang, and mencabar..

...........

Last entry aq: esok aq da practical.. dekat TNB Bangsar.. and aq mmg x sabar nak turun padang.. tengok mesin besar2.. Generator, transmission, sume la.. serius electric electronic.. mmg minat aq.. x sabar nak pegi.. satu lagi minat aq pasal mechanical.. tapi mane bleh nak blaja double dip kan.. so, pasal engine2 kereta motor ni aq blaja sendiri2 la.. Knowledge tambahan.. pasal practical esok aq tap lain..

and aq jelez dengan budak BLOGGER PERAK sebab x dapat join korang GATH!!!

Cukup untuk malam ni.. sekian entry terpanjang aq.. muax..

5 comments:

Nabila Shah said...

Nabila Shah pun tengok news TADI :p

AtenAzhar said...

kak ain suka engineering? YESS ! nanti apa-apa aten tak paham aten tanya kak ain lah !! aten mintak U ambik mechanical engineering heeee~

ainaurush said...

..aten, mechanical best.. benda yang kita nampak.. electric benda yg imaginasi.. :).. gud luck k.. baru habis sekolah ye.. hahaha

nabila: tengok kan.. pelik kan diorang

Muhd Fadil said...

gile panjang entri kau. haha. naik juling aku bace. dah la font kau pakai semua cam puaka je. takut aku.

gattering blogger Perak? aku tak gi jugak tau.. hehehe :)

ainaurush said...

..weh fadil.. haha.. baru r thriller gne tulisan puake.. haha