a story that we just can watch and laugh when we see this world as a wonderful drama that will never end

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Pages

Tuesday, May 31, 2011

~ own by me ~

own by me
ainaurush
 ~ Queen of Typo I ~

Sunday, May 29, 2011

~ SUPER JUNIOR M ~

aq jumpe SUPER JUNIOR M.. korang ada.. nak tercabut jantung aq.. gila lah.. hensem siot.. 
mula2 aq x taw pon SUJU-M ada dekat putrajaya.. aq pg la lepak macam biasa ikut Zuhri pergi kerja.. dok ngadap lampu flickering.. lepas tu, aq dapat je khabar angin yang SUJU-M ada.. mmg naseb la.. credit to my sayang sbb bagi saya nice view to see.. aq menjerit suke-suke hati and Zuhri segan kot( ada aq kesah). dari mula sampai habis aq tunggu.. ada sedikit malang aq lupa letak memory card dalam camera.. damn r..  serious hensem sangat and kalo aq dapat diorg mmg aq ikut balik Korea tu.. korang mintak tolong jangan jelez eh.. ni aq selitkan sedikit nak bagi korang jelez!!

they all so cute, so hensem, so cool... 


video



video


ni sedikit picca tuk korang!!

stage and lighting effect sangat cantik


sangat cool

plizz. abaikan parut jerawat.. focus dekat belakang..


time ni jantung aq mmg nak tekeluar

crowd ni la yang kami tempuh

nice view kan.. thanks awk..

SUJU-M

 ainaurush ~ Queen of Typo I ~

~ Nur Kasih ~



even aq rase entry aq pasal nur kasih ni mcm outdated( ini sume sebab tunggu zuhri habis kerja dekat putrajaya).. tapi aq x kesah.. weheeee!!..

cerita ni sumpah best.. aq boleh nangis dalam wayang..  banyak kali kot.. siap tersedu lagi.. zuhri just manpu gelakkan aq je.. tapi time tu aq da x kesah kan zuhri, orang sebelah, orang depan.. sebab aq mmg sedeh tgk cerita ni.. aq rate kan 9/10.. mmg terbaik.. love sangat..

vanue: MBO Klang
time: 12.45 am
date: 27 May 2011

tapi yang x best nyer.. cinema MBO Klang x best.. korg x payah la pg tengok.. couple seat pon x best

ainaurush
 ~ Queen of Typo I ~

Friday, May 27, 2011

~ istiwa A'zam - pengetahuan untuk umat islam ~




 Arah Qiblat boleh disemak dengan tepat ketika Istiwa A'zam.Penentuan arah qiblat yang tepat sangat penting kerana ia merupakan antara syarat sah solat samada solat fardhu atau sunnat.  Jadi ummat ISLAM mesti memastikan kedudukan arah qiblatnya tepat mengadap Ka’bah.

Alhamdulillah, setiap tahun ada 2 waktu yang telah ALLAH subhanahu wata’ala tentukan kedudukan matahari betul-betul tepat di atas Ka’bah.  Fenomena ini dipanggil Istiwa A’zam (Istiwa Utama)

Alhamdulillah, dengan ketentuan ALLAH ‘Azza wa Jalla ini, membolehkan ummat ISLAM di seluruh muka bumi sejak dahulu hingga hari kiamat memeriksa dan menyemak arah qiblat dengan mudah dan tepat. SubhanALLAH…



Bilakah Istiwa A’zam berlaku?
 Di Malaysia, waktu berlakunya fenomena ini ialah pada:
  • 28 MEI setiap tahun, tepat pukul 5.16 petang, dan
  • 16 JULAI setiap tahun, tepat pukul 5.28 petang.
 

Ihsan Falak Online

Apa yang perlu dilakukan untuk menyemak qiblat dengan tepat?


Sebelum

  • Pastikan jam yang selalu dibuat rujukan oleh tuan/puan mengikuti waktu piawai yang tepat.  Untuk menentukan ketepatan waktu, tuan/puan boleh memeriksanya dengan SIRIM atau boleh juga merujuk kepada waktu yang terpapar di televisyen atau radio.  Ketepatan waktu yang mengikut piawai adalah penting untuk mendapat hasil yang betul.  Justeru, betulkan jam tuan/puan mengikut waktu piawai yang betul.
  • Cari objek lurus yang keras seperti batang kayu, tiang atau pen.
  • Pacakkan objek tersebut secara menegak (bersudut 90°) di atas permukaan yang rata.
  • Pastikan bayang-bayang yang terhasil dari objek tersebut jelas boleh dilihat dengan terang dan jelas.
  • Dan pastikan juga tuan/puan boleh melihat matahari dari kedudukan tempat tuan/puan pacakkan objek lurus tersebut dan tidak terlindung.
  • Tunggu dengan sabar waktu yang disebutkan di atas.

Ketika peristiwa ini berlaku:

  • perhatikan bayang-bayang yang terhasil dari objek lurus yang dipacakkan tersebut.
  • Arah qiblat adalah arah yang bertentangan dengan jatuhnya bayang-bayang itu.  (Rujuk gambar di atas)
  • Tandakan arah qiblat    


Selepas

  • Yakinlah bahawa itu merupakan arah qiblat yang tepat.
  • Bersyukurlah kepada ALLAH subhanahu wata’ala yang telah memberikan peluang untuk tuan/puan memeriksa arah qiblat melalui kaedah ini.
  • Hadapkanlah tubuh tuan/puan ke arah qiblat tersebut dengan penuh khusyuk ketika solat fardhu dan sunnat.


Mudah-mudahan perkongsian ini bisa memberikan manfaat buat tuan/puan yang mahu mengambil manfaat.  Sebarkan, insyaALLAH…
WAllahu Ta’ala A’lam.
Shahmuzir Nordzahir





ainaurush 
~ Queen of Typo I ~

~ tetap ~


~TETAP ~

tak banyak benda yang aq tetapkan untuk aq pentingkan.. tapi sekali aq da tetap, akan kekal tetap..

..aq tetap pasal masa depan aq..
..aq tetap pasal cara aq..
..aq tetap bout family aq..
..aq tetap bout Zuhri aq..
..aq tetap pasal rakan karib aq..
(mira,iyka,leyaa,yen,zombi)

..x payah cabar, x payah psycho, x payah suruh..
..selagi benda tak penting.. aq tak akan fikir..
.. cakap la ap pasal benda yang aq tetapkan..
..aq tak pandang sekarang, future aq pentingkan..
..i'll do everything for "TETAP", i'll sacrifice anything for "TETAP"..
..  everything my life plan, i'll never ignore my "TETAP"..
.. they must be part of the plan..

..I am nothing without my "TETAP"..
.. I can't stand without my "TETAP"..
..I'll give anything for my "TETAP"..
..I'll cry if "TETAP" cry..
.. never let my "TETAP" alone..

..thanks..
 "TETAP"
..always be with me till now..
..aq tenang sekarang, aq senang hati sekarang..
kerana
"TETAP"


Love Of My Life 

Jim Brickman


video




ainaurush
 ~ Queen of Typo I ~


Wednesday, May 25, 2011

~ Froggy Delove ~

siapa kenal?


i need info please.. sape la die ni.. just nak taw.. sbb die add kami kawan2 semua.. tapi kami x kenal pon.. hmm.. cube cari.. she is the most wanted rite now, the suspicious one, sekian..

she tag me here!!



ainaurush
 ~ Queen of Typo I ~

~ hidup biar ___ ~

HIDUP BIAR
  • terang hati untuk berfikir
  • nampak apa yang jadi
  • jangan terlalu percaya
  • jangan terlalu naif
  • jangan terlalu bodoh untuk ditipu
  • jangan terlalu berharap
  • jangan terlalu menunduk
  • jangan terlalu meninggi
  • jangan terlalu baik
  • jangan terlalu jahat
  • biar pandai menilai
  • biar pandai manipulasi
  • biar pandai mencari
  • biar pandai ketawa
  • biar pandai buat tak faham
  • biar pandai terima
  • biar pandai menyakitkan
  • biar pandai menjaga
  • biar pandai menghargai

kalau tidak mampu untuk "biar", cubalah untuk bersikap "jangan"

advise to all:-

 mata perlu celik untuk melihat
otak perlu cerdik untuk berfikir
hati kene tabah untuk terima
so, korang x akan diperbodohkan.

jangan percaya dengan kata-kata,
sebab kata-kata boleh dimanipulasikan,
majukan hati sendiri sebelum orang berkata,
kelak kita akan tersenyum atas ap yang dijangka

kita selalu percaya dengan kata-kata orang, janji manis, telus bahasa,
walhal kata-kata itu yang memanipulasi kita,
sediakan diri untuk menerima,
kelak tidak akan diperbodohkan kita.

p/s : untuk kawan2 supaya tidak diperbodohkan and terima kenyataan..


LAYAN

Sadao Watanabe with Patti Austin 

Any Other Fool


video



HARINI AKU: SAYANG FAMILY, SAYANG ZUHRI.. TAPI HARI NI HIDUP AQ KELAM KABUT SIKIT.. UNTUK HARINI.. NITE PEEPS!!


ainaurush
 ~ Queen of Typo I ~

Tuesday, May 24, 2011

~ aku berjaya!! ~


firstly aq nak cakap syukur alhamdulillah.. secondly, aq nak jerit..

yeah!!!!!!!!!!!!!!!!!

ingat x post aq yang "Sime Darby" ..aq dapat kerja tu.. aq dapat weh.. Sime Darby.. thanks Allah.. first time in serious interview.. I did it very well!!. jawab dengan co0l.. x nervous oR gugup.. maybe itu mmg kelebihan aq sebab pandai interact dengan orang tanpa ad masalah.. I'm really good in it!!.. aq boleh gelak2 lagi mase interview td.. 

first interview pukul 10 pagi.. ok.. pagi tu aq mmg gelabah sebab kejut si Zuhri x bangun2.. naseb baik die bangun.. than die amik aq.. terus pegi office.. kitaorg xde masalah sangat nak sampai ke sane sbb a nite before kitaorg da cari da tempat tu( petang tu aq pegi IKEA dengan family die, parents die mmg funny, tergelak je aq).. nice kan.. so that kitaorg x kelam kabot an this day.. first interview aq pass.. 

second interview pukul 2.30 pm.. ok.. aq dengan x lunch lagi.. kami pg la balik.. kali ni big boss interview aq.. ni lagi co0l.. boss ni lagi relex.. aq x taw la die ni jenis gatal ke ap.. tapi mmg sifat die kot.. die entertain aq sampai satu office die kenalkan and tunjuk dari store sampai ke toilet.. co0l abis boss ni.. 

first impression aq , die just nak tunjuk environment kerja la kot.. tapi bile aq rase nak jerit bile die da letak tangga gaji yang aq cukup puas hati n bile die cakap " ok ain, see u in JULY".. terus tersenyum aq.. sebab ap aq start July, sebab aq baru abis intern time tu.. environment, time, kind of scope.. yes, aq memang suke and it really suits me.. thanks..

thanks for my family.. i really love u all.. thanks for supporting me.. and always there.. 

plus, thanks to by beloved husband-to-be(gatai).. ZUHRI SALIHODIN.. you are really there all the time like always.. another step for our future.. 

last word.. everything is for us.. thanks for being there for me.. i love u all..

he always there with me 

my family is the reason why i'm still standing


evergreen for today :
HEART - THIS DREAM

video
ainaurush

Saturday, May 21, 2011

~ michapi and cici ~

video

kali ni pasal pet aq.. michapi and cici.. michapi ni aq dapat gift bday psent dari mira leeya and pika.. 
time tu baby lagi.. diorg bagi mase dekat harmoni.. mmg aq menjerit dekat kedai tu.. i really love this pet..die mmg manje, kalo kami balik kelas je, capi akan melompat2.. die suke main dekat kaki.. i love u babe.. 
MICHAPI
sampai besar aq bela.. bila cukup umur, aq beli la partner die ni.. CICI.. 

tapi apakan daya, michapi mati.. aq rase sebab cici la.. sebab cici dari kandang kan.. so die mcm kotor sikit.. and kasar.. last2 tinggal cici je..

capi dengan oren(kucing zuhri)
they get along very close.. siap boleh main kejar-kejar lagi

mase baru dapat.. baby sangat lagi

mase pegi PD

husband and wife


ainaurush

~ iyka ahmad ~

video

iyka ahmad
..peneman gila aku..


ainaurush

~ 28 Taman Ilmu ~

video

kenapa aq ashik2 nak post2 je pasal UNISEL kali ni.. sebab aq tengah rindu every moment, every second, every minutes, every story pasal sane.. aq rase da mmg xde yang lain da.. 3 years aq dengan diorg.. study, blaja, makan, gurau, berpeluk, menangis.. semua aq rase macam adik beradik.. 

video atas ni, ini kawasan rumah aq.. TAMAN ILMU.. rumah kitaorg no 28.. nampak mewahkan.. not bad la untuk sepoloh orang punya duduk.. tapi aq rase, 20 org boleh masuk kot.. RM 150 sebulan sekepala.. 

kambing yang korang tengok tu tadi, itu kire best fwen guard umah kitaorg.. die amik part time jadi gard siang.. kalo hari cerah, mmg sunyi.. nampak kereta je penuh.. orang sume pg class n tido kan..

sampai waktu malam, orang dengan kete penuh jalan.. da macam taman remaja da.. depan umah aq itu la aq menyedut oksigen, satu demi satu lame kelamaan sekotak habis.. tempat aq dangan zuhri lepak, budak umah die lepak, kawan2 lepak.. tempat aq kene telur tepong, tempat kitaowg main layang2.. tapi paling best.. masuk je time exam week.. umah kitaowg jadi port study.. dari yang x rapat pon study kat sini.. dari budak umah puaka, separa puaka, jiran ujung.. best..

dalam tu kereta yen PJG ataw name lain BOBO.. suke nak rebut dengan aq paking dalam.. ces.. 

kalo aq nak cerita detail.. mmg xcukup mase nak taip.. mane kan mase nak conference dak umah lagi.. and satu part aq telupe, kami suke duduk dekat bumbung bilik ika.. port paling best..

mmg xkan lupekan ini!!!!

ainaurush

~ munajat cinta(cover) ~


MUNAJAT CINTA



mempersembahkan 

video

ha, aq dalam cover munajat cinta.. salah satu kenangan unisel.. pelakon die sume budak kelas aq..
xde kaitan langsung sebenarnye.. kitaorg tolong fariz je.. budak multimedia..
one of the most best memories i have with them.. weh, korang mmg best la..

vanue: Faculty of Engineering

sorry kalo x clear oh..

ainaurush

~ SIME DARBY ~


ehem!! aq takut, cuak gementar.. aq dapat interview kerja dekat SIME DARBY!! this gud news call mase aq kuar dgn zuhri.. mmg menjerit aq dalam kereta tu.. senyum x berhenti.. syukur.. isnin ni.. pukul 10 pagi.. guys, wish me luck.. aq harap aq tenang nanti mase interview.. before ni ada la interview.. tapi keje biase2 je la.. ni permnent job kot..  takut tunggu isnin.. tapi x sabar jugak.. wish me luck.. so ap aq kene check..

  • resume
  • application letter
  • transcript
  • certificate

so, wish me luck ok.. kerja kerja..

lagu untuk hari ini.. layan eh.. 

"MY LITTLE BLACK BOOK"

video



ainaurush

Tuesday, May 17, 2011

~ kongsi ~

Lu Langsi, Lu Mati
location: GSC SUMMIT
time: 5.30pm
seat: couple seat
meal: combo 2


ha, aq baru lepas tengok kongsi dengan Zuhri td.. bapak bosan.. aq x taw la knape sampai cecah juta2 sehari.. ap yang best pon xtaw.. lawak memang la lawak.. tapi ending mcm haram je.. ces, duration die pendek je aq rase.. nasek SAM tu hensem.. next show nak tgk: NUR KASIH n SEKALI LAGI.. tunggu yaw..

sblum tgk wayang pegi main pool jap.. Century Club.. aq kalah tipis.. memang xde mood nak mian td.. ko ingat ko teror eh zuhri, aq bg can je ko menang td.. haha.. dua2 main macam haram pulak tiba2 harini.. pukul tah kemane, masuk nye tak.. gelak kaco2 je lebeh.. next time..REPEAT ye sayang!!

malam tengah lepak ad org anta msg pelik2.. haish.. potong mood je.. tapi xde hal la.. malas nak gaduh sebab ko..ngee~~ (*_________*)




ainaurush

~ mo0nLight Shadow~

cakap la lagu ap pon.. evergreen songs tetap pilihan aq..

video
ainaurush